Co u mnie? Luuz. Żyję, znaczy się. Tylko znowu mi się coś dzieje. Wczoraj mnie głowa bolała, a dzisiaj mi niedobrze. Mam dość! Nawet na klarnecie nie mam ochoty grać. W ogóle ;/ Jutro jeszcze spotkanie w kościele, będą pytać. Aaaaa! :((
Normalnie muszę sobie chłopa znaleźć :D Non stop mam ochotę się przytulać ;O Kawa i Marli mają już mnie dość haha :D Ale co ja poradzę, że tak kocham się do kogoś przytulać? :))
W so może pójdę na party hard do pana K. ^^ Nie mogę powiedzieć do kogo, bo to suprise, a jak on to czyta?! Kurde, mam nadzieję że będzie faajnie <3 Kocham Was ;***
***
Postanowiłam, że co jakiś czas będę wrzucała tu proste przepisy na jedzonko. Głównie fast-foody, czy jakieś obiadki mojego pomysłu+ fotki. Dzisiaj pierwsza tura, mianowicie:
KIEŁBASKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM
(inspiracja smakołykami z Tesco, wymyślone po części przez mamę ;D)
Składniki:
2 op. ciasta francuskiego (ok 2x 275 g)
6 parówek
6 plasterków sera
1 jajko
Przygotowanie:
1.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
2.Rozwiń ciasto francuskie, wyjmij parówki z folijek. 3.Zawiń parówki w ser (nie, nie przejmuj się że spada :D)
4.Weź jedną z parówek z serem i zawiń ją 2 RAZY w cieście, tak, aby ser był pod parówką. Na koniec dokładnie sklej ciasto w miejscu łączenia ciasta.
5. Przed włożeniem do piekarnika posmaruj z wierzchu ciasto jajkiem (roztrzepane białko z żółtkiem)
6.Wstaw do piekarnika na ok. 20 min (aż ciasto stanie się złotawe i kruche).
Ps. Przed pieczeniem możesz naciąć ciasto w kilku miejscach (jak na zdjęciach), aby ciasto i parówka lepiej się upiekły.
SMACZNEGO :D
Na zdjęciu miałam tylko jedną warstwę ciasta francuskiego, dlatego takie to cieniutkie ;)
Baardzo smaczne :) Ale też baardzo kaloryczne. Lepiej nie pytajcie, ile ciasto francuskie ma kalorii :>
***
Dobra, mykam. Książki wzywają :< Papa :***
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz